woensdag 1 februari 2012

hoofdstuk 2- de complimenten meter

Betsie maak je nou maar niet zo dik daarover. Die leraren hebben vast en zeker niets boeiends te vertellen zei Gerard kalmeer stellend. Ja maar stel nou, dat ze het over ons hebben zei ze in paniek. Hebben ze niet riep de hele klas. Alle leraren kwamen terug in de lokalen ook bij 1k1. Good, dearlingen. We gaan een complimenten meter knutselen. Voor jullie motivatie. We krijgen een klassenboek. En iedere leraar mag daar de beoordeling van de les inzetten. Dus ging het prima, dan krijgen jullie een complimentje. En bij iedere tien complimenten gaan we iets leuks doen. Iedereen begon te juichen. De rest van de mentoren hadden het verteld aan de kinderen. Iedereen reageerde enthousiast. 

Wat voor een meten gaan we maken voor een meter maken vroeg Emmers. Een regenboog riep Irene. Neee, een mes riep Herman. Goed, dan doen we tussen een regenboog en een mes in, wat dachten jullie van een donker kasteel voor de eerste honderd? 
Dan komen er honderd blokjes in het kasteel en ieder blokje is een compliment. En dan doen we er een regenboog naast en dat is dan ieder streepje een compliment. Iedereen vond het een goed idee. Enjongens ik zoek ook vrijwilligers voor het openpodium. Georganiseerd door de mensen die in de 2e klas zitten.
Veel kinderen stoken hun handen omhoog. 
Goed, ik noteer de namen. Ik schrijf op: Tatjana, Marie-claire, Herman. Ik geef het door aan meneer van Heiniken. Dan kan hij het invoeren in het systeem. Want je krijgt er punten voor. En die punten kunnen je helpen naar schoolvertegenwoordiger. ook bij 1k3 en 1k1 werd er naar gevraagd. Meneer Dassen noteerde: Koos, Betsie Hellen. 
En mevrouw Brimmers noteerde: Nadia, Tim, Vivian, Sira. Van de onderbouw deden er dus in totaal 13 mee. Alle leerlingen kregen nog een rondleiding door de schook alle 1e klassen bij elkaar. Ze kwamen eerst langs het gymlokaal. Daar werd al een beetje les gegeven. 

Er werd ineens door 3e jaars leerlingen heel erg gescholden op de gang. Meneer Dassen greep in.
Als jullie zo doen dan geven jullie het slechte voorbeeld. Jullie komen op de nablijflijst.


word vervolgt op Donderdag 2 februari 2012

Geen opmerkingen:

Een reactie posten